Danish Crown skifter ud i de øverste lag - henter tidligere Arla-chef

Kommerciel direktør Kasper Lenbroch stopper i Danish Crown og slagterikoncernen henter en tidligere Arla-chef ind i ledelse og direktion.

Danish Crowns nye topleder. Tim Ørting Jørgensen tiltræder som ny Group Executive Vice President og direktionsmedlem i Danish Crown A/S fra 1. august.

Det meddeleler Danish Crown i en pressemeddelelse.

Tim Ørting Jørgensen er kendt af mange for sin tid i Arla, hvor han har haft store dele af sin karriere i med udstationeringer i Saudi-Arabien, Brasilien og Tyskland. Som øverst ansvarlig for Arlas europæiske forretning fik han femdoblet omsætningen over tre år. I 2016 fik han fire år til at fordoble omsætningen i den internationale forretning, en målsætning han nåede, inden han forlod Arla til fordel for Sysco International i 2020.

Med Tim Ørting Jørgesens ankomst betyder det farvel til Kasper Lenbroch, der havde titlen Executive Vice President. Han forlader Danish Crown.

- Jeg skylder Kasper en stor tak for hans indsats i Danish Crown. Han har gennem næsten et årti stået i spidsen for udviklingen af Tulip Food Company, og i de seneste år har han været med til at lægge grundstenene til vores nuværende strategi og samle størstedelen af vores produktion og kommercielle forretning, siger Jais Valeur.

Ændring i ledelsesstrukturen

Ansættelsen af Tim Ørting Jørgensen medfører samtidig en ændring i ledelsen af Business Unit Danish Crown, der har en omsætning på 35 mia. kr. og 12.000 ansatte.

Tim Ørting Jørgensen får det overordnede ledelsesansvar samt ansvaret for Commercial, der er en ud af tre enheder i Business Unit Danish Crown. Søren F. Eriksen vil fortsat have ansvaret for Operations, og Charlotte Wandorf fortsætter i spidsen for Categories. De får begge reference til Tim Ørting Jørgensen.

Udnævnelsen af et nyt direktionsmedlem med kommercielt fokus skal sætte yderligere skub i Danish Crowns Feeding the Future-strategi om at skabe mere værdi for ejere, kunder og forbrugere. Strategien blev lanceret sidste år og indebar blandt andet en højere grad af internationalisering og kommerciel vækst

- Jeg ser frem til at arbejde med Feeding the Future-strategien. Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig til at løse med mine nye kolleger. Min passion ligger i at arbejde med en stærk værdikæde fra jord og til bord, og det har Danish Crown i den grad med sine rødder i dansk landbrug, siger Tim Ørting Jørgensen.

Tim Ørting Jørgensen er uddannet fra CBS i 1991. Han var direktør for Arla Danmark fra 2002-2007, fra 2007-2012 var han chef for den internationale forretning i Arla og blev samtidig medlem af koncerndirektionen. Fra 2012 til 2016 var han ansvarlig for den europæiske forretning med base i Tyskland og endelig fra 2016-2020 overtog han igen ansvaret for den internationale forretning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle