Danish Crown taber trecifret millionbeløb i Tulip Ltd

Som forventet ender underskuddet i den tre-cifrede millionklasse i den britiske Tulip-forretning.

Da Danish Crown-toppen i slutningen af maj meddelte, at Tulip-forretningen i England ville komme ud med et trecifret millionunderskud, var de ikke helt galt på den. Koncernen er netop kommet med regnskab for 15/16, og det ender som ventet med et underskud for året frem til 30. september på 21,8 mio. britiske pund, svarende til 184,4 mio. kr. Det skriver Fødevarewatch.

Årets økonomiske nedtur er en gevaldig u-vending i forhold til sidste år, hvor der blev leveret et overskud på 7,4 mio. pund, svarende til knap 75 mio. kr., da pundet stadig lå højt før Brexit-afstemningen.

Dengang lå omsætningen på godt 11,7 mia. kr., og selskabet tegnede sig dermed for næsten en femtedel af den samlede Danish-Crown omsætning. I år er omsætningen faldet drastisk til 8,9 mia. kr., hvilket dog også skyldes pundets fald. I rene omsætningstal landede omsætningen i år på 1,053 mia. pund mod 1,160 mia. pund året forinden.

Ifølge Fødevarewatch udtaler Tulip-ledelsen, at tilbagegangen i omsætningen skyldes, at man ud over tabet af nogle »signifikante kontrakter« også har set priserne på råvaren stige som følge af den øgede britiske inflation, ligesom der har været en faldende effektivtet på Tulips fabrikker.

Jais Valeur havde allerede løftet sløret for det gedigne underskud, og han udtalte dengang, at en historisk stor turnaround var sat i søen.

»Genopretningsplanen, vi lancerede sidste år, virker, og vi ligger faktisk foran. Og vi skal gerne være i en situation igen efter året, hvor vi producerer sorte tal igen,” sagde Jais Valeur til LandbrugsAvisen i forbindelse med Danish Crown-koncernens halvårsregnskab.

»Det, vi har været igennem, har været en af de største turnarounds i en dansk virksomheds historie på det engelske marked. Vi skal tilbage til at have fokus på den daglige drift, effektiviteten og med at komme i dialog med vores kunder. Det lyder meget simpelt, men det er ret kompliceret med 15 fabrikker og 7.000 ansatte. Her får vi gjort alle de rigtige ting, men det er et langt sejt træk og en meget stor opgave at få det gennemført,« sagde han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle