Danish Crown-topchef undrer sig over Ticans enegang

Jais Valeur mener, at Tican har lagt sig over noteringen, fordi slagteriet mangler grise

Danish Crowns administrerende direktør, Jais Valeur, har mest hovedrysten og skuldertræk til overs for, at Tican de seneste to ud af tre uger har lagt sig over Danish Crowns notering på slagtegrise. Senest 20 øre i denne uge.

Han undrer sig over trækket i en tid med faldende antal slagtegrise, og hvor både Danish Crown og Tican har problemer med at fylde slagtelinjerne op, skriver Agriwatch.

Samtidig er Tican netop ved en voldgift blevet dømt til at matche Danish Crowns efterbetaling.

Jais Valeur mener dog at kende baggrunden for Ticans enegang.

- Det kan kun skyldes, at de mangler grise. Vi har vundet over en halv million grise fra dem over de sidste par år. Der kommer stadig nogle leverandører her i maj og juni, så den vandring er ikke slut endnu, siger Jais Valeur til Agriwatch.

Jais Valeur ser det derfor som et tegn på, at Tican ønsker at flytte markedsandele.    

Over for LandbrugsAvisen har Ticans midlertidige administrerende direktør Steen Sønnichsen begrundet Ticans enegang med, at Tican ser anderledes på markedet end Danish Crown.

- Vi ser jo bare anderledes på markedet lige nu. Der er en begyndende spæd efterspørgsel, hvor eksportmarkederne begynder at vise positive tegn. Når vi så er i en situation med ikke konkurrencedygtige priser og kan se en merindtjening, så giver vi også mere på noteringen. Landmændene skal også have den merværdi på noteringen, sagde Steen Sønnichsen til LandbrugsAvisen, da Tican for første gang gik over Danish Crown.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle