Danish Crown trækker griseprisen 30 øre op

For fjerde uge i træk hæver Danish Crown noteringen for slagtegrise.

Danish Crown hæver noteringen for slagtegrise med 30 øre i uge 17. Dermed kommer afregningsprisen op på 13,80 kroner pr. kilo og det er fjerde uge i træk at noteringen rykker sig op ad.

Sonoteringen ligger stille på 12,80 kroner per kilo.

Det europæiske marked for grisekød venter stadig på forår, som lader vente usædvanligt længe på sig i år. I denne uge har Danmark faktisk mest sol, men temperaturen kalder stadig ikke på en aften med nakkekoteletter og pølser på grillen, meddeleler Danish Crown.

- Det er virkelig et vadested, vi står i lige nu, for detailhandlen i stort set hele Europa har skiftet til sommersortiment, men med de lave temperaturer er efterspørgslen ikke overvældende. Til gengæld har vi en relativ god og stabil efterspørgsel på vores andre varer, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown i markedsberetningen.

Salget af frosne varer til landene udenfor Europa flytter sig med meget små skridt i den rigtige retning, men det er en konstant kamp at få løftet priserne, fordi særligt de nordamerikanske slagterier er aggressive i markedet lige nu.

I Europa er der til gengæld en stabil efterspørgsel. Senest er der kommet tal fra England, hvor antallet af slagtninger på ugebasis i marts var over 15 procent ned i forhold til sidste år.

- Selv om forbruget i England og Storbritannien er faldet på grund af inflationen, så er det ikke faldet lige så meget som produktionen. Det giver en større efterspørgsel på råvarer fra Europa, og det mærker vi tydeligt fra vores mange faste kunder derovre, siger Mads Stougaard.

Tican hæver ligeledes sin notering i næste uge med 30 øre til 13,80 kroner pr. kilo.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle