Danish Crown tvunget til at skubbe endnu flere slagtninger

Der bliver meldt flere grise til slagtning, mens kapaciteten på slagterierne er nedsat. Det betyder, at ophobningen af slagteklare grise stiger.

En cocktail af til flere tilmeldinger end prognoserne samt begrænset kapacitet på slagterierne betyder, at Danish Crown fortsætter med at skubbe flere grise foran sig.

I denne uge stod omkring 185.000 grise i kø, mens det tal forventes at stige til omkring 220.000 i næste uge.

Det skriver Danish Crown torsdag eftermiddag.

"Der aflyses desværre fortsat en del læs, og vi beklager de gener, som dette samt udsættelserne medfører", lyder meldingen.

På grund af coronarestriktioner er det vanskeligt for Danish Crown at få vendt udviklingen med overarbejde, men slagteriet arbejder på en plan.

"Mulighederne for overarbejde har været begrænsede i denne uge på grund af efterårsferie, men i den kommende uge bliver der sat ind for at lave en plan for overarbejde frem til jul. Allerede nu ligger det fast, at vi udskyder vores plan for fremrykning op mod jul og nytår, så ændringer i vægtgrænser bliver senere end sædvanligt", skriver Danish Crown.

Selskabet forventer dog, at næste uges tilmelding matcher den slagtekapaciteten. Derfor bør der være status quo i næste uge.

For søerne vil der blive slagtet op til gengæld, men begge dele afhænger af, at der ikke sker større tekniske nedbrug, og at tilmeldingerne følger Danish Crowns prognose.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle