Danish Crown udbetaler første væksttillæg

Danish Crown udbetaler denne uge de første tillæg.

Denne uge udbetaler Danish Crown for første gang vækst- og introduktionstillæg.

Tillæggene blev indført i forbindelse med slagterikoncernens vækstpakke i maj, men de udbetales årligt. Vækstpakken kom efter, at konkurrenten Tönnies havde indført en lignende vækstpakke for nye slagtesvinsproducenter.

Danish Crowns vækstpakke er både rettet mod eksisterende og nye andelshavere. Det afgørende er, at man tilfører ekstra slagtesvin til slagteriet for at få de 50 øre ekstra pr. kg. Slagteriet indførte desuden et introduktionstillæg på 30 øre og en rådgivningspakke for nye leverandører.

Danish Crown ønsker ikke at berette, hvor mange penge de har udbetalt i det netop afsluttede regnskabsår.

"På nuværende tidspunkt lever væksttillægget op til vores forventninger, men det er vigtigt at understrege, at de ter er et relativt spinkelt grundlag vi har at vurdere det på, så vi skal et år længere frem, før vi kan konkludere, om det har været en succes", siger Jens Hansen, pressechef for Danish Crown.

En af de store fjer i hatten for slagterikoncernen er, at de nappede den store leverandør Bonusgrisen - der samler 600.000 slagtesvin for en gruppe af leverandører - fra det Tönnies-ejede Tican/SB Pork.

Slagteriet forventer først at se den fulde af effekt af vækstpakken næste år, eftersom de slagtesvin, der har opnået tillægget, mestendels kan have været allerede planlagte udvidelser, eftersom udvidelser tager tid at få i gang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle