Danish Crown under pres: Vil lukke fabrik i Tyskland

Danish Crown er under hårdt pres i Tyskland og vil lukke udbeningsfabrik i Boizenburg øst for Hamburg.

Færre slagtninger og et lavere forbrug af grisekød i Tyskland får nu konsekvenser for Danish Crowns aktivititeter på det tyske marked.

Danish Crown vil lukke en udbeningsfabrik og samle alle aktiviteter på koncernens tyske slagteri i Essen. Lukningen vil koste 200 ansatte på fabrikken deres job.

- Vi skal simpelthen tjene flere penge i Tyskland. Derfor mener vi, det er tid til at flytte fokus fra ren storproduktion til et mere agilt setup, lyder det fra Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown i en nyhed fra selskabet.

Danish Crown i Tyskland

Danish Crown i Tyskland

  • Et griseslagteri, to kreaturslagterier og tre forædlingsfabrikker
  • Tonnage: 460.000 ton. (Regnskabsåret 2021/22)
  • Omsætning: 10,4 mia. kroner. (Regnskabsåret 2021/22)
  • Medarbejdere: Ca. 3.400

Kilde: Danish Crown

Helt konkret indstilles Danish Crowns fabrik i Boizenburg øst for Hamburg til lukning.

Koncernen har haft produktion på fabrikken i Boizenburg i næsten 20 år. Inden for det næste halve år er det planen at overføre en stor del af aktiviteterne til Danish Crowns slagteri i Essen sydvest for Bremen.

Medarbejderne på slagteriet i Boixenburg er orienteret om lukningen i dag. De vil så vidt muligt blive tilbudt arbejde på andre fabrikker i Danish Crown-koncernen.

Fabrikken i Essen skal overtage produktionen, der nu lukker. Om den siger Jais Valeur:

- Slagteriet i Essen har en vigtig opgave i at forsyne vores egne forædlingsfabrikker med råvarer, og samtidig vil produktionen blive tilpasset, så vi kan producere præcis de varer, som vores kunder i både Tyskland og resten af Europa efterspørger fra uge til uge, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle