Danish Crowns Kina-fabrik til 400 mio. kr. bygges

Byggeriet af Danish Crowns nye forædlingsfabrik starter til marts.

Danish Crown har nu sat underskrift på kontrakt med entreprenører om at bygge slagterikoncernens nye forædlingsfabrik i Kina.

Prisen på investeringen i  Pinghu udenfor Shanghai er ca. 400 mio. kroner.

Om godt et år - sommeren 2019 - sælges produkterne - koteletter, bacon og pølser - til de kinesiske forbrugere.

Alle råvarer vil komme fra Danmark.

Målet er at sætte sig på en større andel af salget til både e-platforme, detailhandlen og foodservice, siger Kasper Lenbroch, der er CEO i Tulip Food Company og formand for Danish Crown China.

"Det er en markant investering og et vigtigt strategisk skridt i forhold til at udvikle Danish Crowns forretning i Kina. Der er både en voksende efterspørgsel på højkvalitetsprodukter og et voksende forbrug af kød fra de kinesiske forbrugere. Med vores egen fabrik vil vi bedre kunne ramme de lokale trends og ikke mindst navigere lynhurtigt i markedet på den konkrete efterspørgsel", siger Kasper Lenbroch.

Danish Crown har eksport af fersk svinekød og ”Kina-varer” – altså tæer, ører, haler og lignende, som kineserne betaler godt for. Senest har Tulip fået lov til at eksportere en række varmebehandlede produkter.

Salg af kød til de kinesiske forbrugere foregår fortsat i stort omfang på 'wet markets', hvor grisen sælges udskåret i forholdsvis store stykker, som forbrugeren kan se og føle på.

Men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring, siger topchef i Danish Crown Jais Valeur.

"Der sker egentlig tre ting: Den ene er, at meget af forbruget flytter over i foodservice eller i restauranter, ligesom det gør i USA eller Europa. Det andet, vi ser, er en kolossal vækst i e-handel, hvor man køber varerne og får dem leveret derhjemme. Det vokser helt enormt i Kina, og byer som eksempelvis Shanghai har vel i dag verdens mest avancerede marked for e-handel. Den tredje tendens er, at forbrugerne i supermarkederne også begynder at købe detailpakkede produkter, præcis som vi kender det i Danmark", siger han.

Fabrikken ligger under 100 kilometer fra Shanghai og bliver på 17.000 kvadratmeter. Den forventes årligt at skulle producere 14.000 tons forædlede produkter til først og fremmest de over 25 mio. mennesker, der bor i Shanghai, men i mindre grad også til resten af Kinas knap 1,4 mia. store befolkning.

"Vi kommer meget tættere på det kinesiske marked, tættere på forbrugerne og længere frem i værdikæden i Kina – i stedet for bare at være en råvareleverandør, og det ser jeg et markant potentiale i", siger Jais Valeur.

Investeringen i Kina er en del af Danish Crowns 4WD-strategi, og det første spadestik til fabrikken tages i slutningen marts.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle