Danish Crowns klimaplan får kvalitetstempel af FN

Danish Crown og slagteriets klimamålsætninger er blevet godkendt af FN partnerskabet Science Based Targets.

Som en af de første store europæiske kødproducenter har Danish Crown fået en opadvendt tommelfinder af det internationale initiativ Science Based Targets.

Science Based Targets initiative (SBTi) er et partnerskab under FN, mellem netop FNs Global Compact, World Resources Institute og Verdensnaturfonden (WWF). Programmet har kigget slagterikoncernens klimaplan for mindske sin udledning igennem og godkendt den.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det er Danish Crowns ambition at reducere udledningen af klimagasser med 50 procent fra 2005 til 2030, ligesom koncernen har en vision om at producere klimaneutralt kød i 2050.

Science Based Targets har godkendt den del af målsætningerne der foregår mellem 2020 og 2030.

- Den grønne omstilling af fødevareerhvervet er fuldstændigt afgørende for Danish Crown, og vores forretningsstrategi er bundet op på massive investeringer i bæredygtighed. Med godkendelse fra Science Based Targets har vi nu FN og videnskabens ord for, at vores køreplan frem mod 2030 er realistisk, og en international, videnskabelig metode til at nedbringe vores klimaemissioner markant, forklarer Jais Valeur.

Derfor er vi nu helt trygge ved at kunne offentliggøre, hvilke initiativer der skal bringe os derhen, og hvor meget de enkelte initiativer konkret kommer til at bidrage med, siger han.
 
Tidligere på året blev Coop og detailkædens klimamål godkendt af SBTi, og i samme ombæring gjorde Coop det klart, at de største leverandører også skulle tilslutte sig aftalen senest i 2025, hvis man fortsat ville levere dagligvarer til blandt andet SuperBrugsen, Kvickly og Fakta.

Sådan nedbringer Danish Crown sit klimaaftryk  

Der arbejdes ifølge Danish Crown i hele værdikæden for at nedbringe udledningerne, men det er især hos andelsejerne, altså landmændene, at mulighederne for reduktioner er størst.

Her har slagteriet identificeret en række indsatser, som hos mange ejere allerede er en fast del af hverdagen i dag, men er det der skal satses på.

Det gælder blandt andet optimering af gyllehåndtering inkl. øget udnyttelse af gylle til biogas, markteknologier, der sikrer foderkorn med mindre klimabelastning, optimering af fodereffektiviteten, udelukkende anvendelse af afskovningsfri soja i foder. 

I alt vil Danish Crown reducere sine globale udledninger med 2,5 mio. ton CO2 alene fra 2020 til 2030

- Vi har en kæmpe opgave foran os ude på gårdene og i produktionen, men fordi vi er et andelsselskab og har kontrol over hele vores værdikæde, så har Danish Crown også en unik mulighed for at levere de nødvendige reduktioner. Kampen mod klimaforandringer er helt afgørende, og udfordringerne kan ikke vente på at blive løst. Vi skal levere nu, siger Jais Valeur. 

Opdateret kl. 13:39

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle