Danish Crowns restbetaling: 130 øre pr. kilo

Slagterikoncernen Danish Crowns passerer for førte gang 2,2 mia. kr. i et regnskabsår præget af corona og prisfald på svinekød.

En fokuseret indsats. Sådan beskriver Danish Crown året, der nu er udmøntet i det, som koncernen selv kalder et stærkt resultat i et turbulent år, hvor nettoresultatet går 5,5 procent frem til 2.255 mia. kr.

Restbetalingen til andelsejerne bliver i år 130 øre for kilo grisekød og 110 øre for søer. Kreaturandelsejerne får en restbetaling på 130 øre pr. kilo. Derudover bliver der sat 242 mio. kr. ind på andelsejernes ejerkonto. For en ejer, der leverer 10.000 grise årligt, bliver det samlet set 1,3 mio. kr. Til sammenligning var restbetalingen sidste år på 135 øre pr. kilo grisekød. Det var det bedste resultat i 15 år.

Målsætningen har været at løfte indtjeningen, så Danish Crown er i stand til at øge afregningen af grisekød med mindst 60 øre pr. kilo i forhold til det europæiske prisindeks. Det mål er nu indfriet to år i træk, og jeg kan med tilfredshed konstatere at vi nåede vores målsætning i strategien, udtaler CEO Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle