Danish Genetics: AC Farming konkurs ændrer ikke noget for os

Avlsselskabet Danish Pig Genetics ærgrer sig over AC Farmings konkurs, men det ændrer ikke noget for den overordnede strategi eller forretningsmodellen, siger bestyrelsesformand.

"Først og fremmest vil jeg gerne sige, at vi er utrolig ærgerlige over AC Farmings konkurs. Det er en trist nyhed. Men når det er sagt, kommer det ikke til at have betydning for avlsprogrammet bag Danish Genetics", siger bestyrelsesformand for Danish Pig Genetics, Mads Kring til landbrugsavisen.dk.

Han mener, at konkursen er utrolig ærgerligt for hele AC Farmings projekt, partnere bag og ikke mindst de mange i branchen, som har set fremtil at se nye ansigter indenfor branchen gøre det på en ny måde i forhold til den generationsproblematik, vi står overfor i dansk landbrug.

Man havde set frem til, at den ejerstruktur, som ligger bag AC Farming med branchefolk og investorer, skulle være med til at åbne op for nye muligheder.

"Det er rigtigt, at AC Farming indgår som partner i Danish Genetics på lige fod med vores andre 24 partnere, så vi mister en partner, og det er vi naturligvis ærgerlige over ", siger han.

Så frem til partnerskab

Mads Kring fortæller, at Danish Pig Genetics havde set frem til partnerskabet og til sammen at dissekere den spændende udvikling der ligger forude for Danish Genetics.

"Alle landmænd er udfordret af høsten og de dårlige noteringer, som i min optik har været udslagsgivende for projektet bag AC Farming", siger Mads Kring.

Ikke del af showroom

På spørgsmålet omkring AC Farmings byggeri kaldet 'Den Sorte Diamant' skulle fungere som showroom for Danish Pig Genetics, svarer Mads Kring:

"Det er et AC Farming showroom. Det har vi ikke været en del af. Det har de selv taget initiativ til".

Hvis det skulle lykkes AC Farming at blive rekonstrueret, er Danish Pig Genetics interessede i samarbejde.

"Vi stiller os åbne over for den rekonstrueringsproces, de er i gang med og afventer resultatet af den", siger Mads Kring.

Emneord

AC Farming Tema

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle