Danish Pig Genetics lancerer nyt avlsprogram i april

Danish Pig Genetics lancerer et nyt avlsprogram med reviderede avlsmål i april 2020.

I april lancerer Danish Pig Genetics deres nye avlsprogram med reviderede avlsmål. 

Nøglen til at skabe et fremsynet avlsprogram med maksimal avlsfremgang findes i kombinationen af markedstendenser, kundernes krav til fremtidens svinegenetik, førende genetiske teknologier og avlsegenskaber, der samlet skaber den højeste produktionsøkonomi for svineproducenterne.

Det mener selskabet, der har sendt nyheden ud på deres hjemmeside og som pressemeddelelse.

Revideringen af avlsmålene er udført i tæt samarbejde med bioteknologi-virksomheden Roslin Technologies, videnskabs- og teknologivirksomheden AbacusBio og EGENES samt genetiske professorer fra Roslin Instituttet ved Edinburgh Universitet i Skotland.

"Det team af genetikere og professorer, vi har samlet, er i sandhed enestående. De er sammensat specifikt for at opdatere vores nuværende avlsprogram, således vores kunder gennem vores genetik kan sikre sig den bedste produktionsøkonomi, som samtidigt er balanceret i forhold til markedstendenserne", udtaler Dr. Mahmoud Shirali, seniorgenetiker hos Danish Pig Genetics.

Formålet har været at videreudvikle den ideelle kombination af økonomisk essentielle avlsmålsegenskaber, som har størst produktionsøkonomisk betydning for svineproducenterne.

"Vi udfører konstant markedsanalyser gennem en direkte tilgang til markedet. Faktuelle dataanalyser på tværs af branchen sikrer, at vi får et dybdegående kendskab til kundernes ønsker og behov på den genetiske side", forklarer Lars Dall, CEO hos Danish Pig Genetics.

Avlsprogrammet tæller Yorkshire og Landrace på hundyrsiden og for Duroc på handyrsiden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle