Danmark er igen vært ved internationalt fødevaretopmøde

Fødevareminister Rasmus Prehn står den i denne uge i spidsen for et internationalt topmøde om fremtidens fødevareproduktion og kampen mod klimaforandringerne.

I dagene den 5. - 6. maj er Danmark for sjette gang vært for det internationale fødevaretopmøde World Food Summit.

I år er temaet Transforming Food Systems to Combat Climate Change.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Politiske ledere, topembedsmænd, forskere, erhvervsrepræsentanter og interesseorganisationer fra hele verden deltager. Det forventes, at over 500 deltagere logger på i løbet af det virtuelle topmøde, der åbnes af H.K.H. Kronprinsen.

Herefter følger to dage med oplæg og workshops om topmødets fire temaer: ’Fødevaretab og madspild’, ’klimavenlig kost’, ’afskovningsfrie værdikæder’ og ’grøn omstilling af den globale landbrugsproduktion’.

Udfordringer hvor dansk landbrug, fødevareindustri og forskning på flere stræk har styrkepositioner, skriver styrelsen.

- De truende klimaforandringer kender ikke grænser. Samtidig står vi globalt i en fødevarekrise. Vi skal i de kommende år brødføde en stadigt voksende verdensbefolkning. Udfordringerne er til at tage og føle på, og det er bagtæppet for, at jeg samler vigtige stemmer fra hele verden. Vi skal lave en global grøn omstilling af vores fødevareproduktion og vores fødevareforbrug. Det kræver samarbejde, omtanke og dialog på tværs af grænser, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.

Faktaboks

Fakta:•    World Food Summit 2022 afholdes 5.-6. maj med virtuelt topmøde den 5. maj kl. 13.00-15.30 direkte fra Landstingssalen på Christiansborg. Den 6. maj afholdes der virtuelle dialogsessioner fra kl. 13.00 til 16.00 i Industriens Hus.•    Grundet den fortsat verdensomspændende corona-pandemi afholdes topmødet i år virtuelt med kun delvist fysisk fremmøde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle