Pristjek: Danmarks dyreste juletræ sælges på Østerbro

Der er 500 kr. i forskel på det billigste og det dyreste juletræ i LandbrugsAvisens årlige pristjek.

LandbrugsAvisens årlige pristjek viser, at der kun er sket nogle få ændringer i priserne på årets juletræ siden sidste år.

Af de 25 salgssteder, pristjekket omfatter, er prisen faldet på Langeland og i Tørring, mens den er steget på Østerbro i København.

Pristjekket omfatter juletræer på to meters højde, og på Østerbro har stadehandleren på Melchiors Plads lagt 100 kr. oven i prisen. Der koster rødgran og nordmannsgran nu henholdsvis 500 og 600 kr. for et træ på to meter. Det gør træerne fra stadepladsen på Nordre Frihavnsgade i hjertet af Østerbro til Danmarks dyreste.

Kun to steder i landet er prisen faldet. Det er på Langeland og i Tørring. Begge steder er priserne faldet med 50 kr.

På Langeland kan en to meter rødgran nu fås for 150 kr. og en nordmannsgran for 200 kr. I Tørring er en nordmannsgan faldet fra 150 til 100 kr.

Dermed tager Tørring i år prisen for at sælge pristjekkets billigste nordmannsgran sammen med Brædstrup, Lunderskov og Silkeborg. Fælles for landets fire billigste steder er, at træerne sælges direkte fra et landbrug eller en juletræsproducent.

Pristjekket er udført i første havldel af december ved forespørgsler direkte på stadepladser, landbrug og hos juletræsproducenter, der sælger juletræer til private.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle