Danmarks Ferguson Museum fejrer sit 20-års jubilæum

I år er det 20 år, siden Danmarks Ferguson Museum så dagens lys. Det fejres i den kommende weekend.

Danmarks Ferguson Museum, der ligger ved Juelsminde, fejrer i år 20 års jubilæum.

Det sker i forbindelse med den begivenheden Ferguson Dage, der afholdes hvert år den sidste weekend i maj.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra museet.

Stifter, ejer og direktør af museet, Henrik Nielsen, er ildsjælen, der selv har stået for museet, der i dag er verdens største samling af Ferguson traktorer og redskaber.

Og Henrik Nielsen, som i 2021 modtog Hedensted Kommunes anerkendelse AWARD, er stadig den største drivkraft bag museet.

Det trods udfordringer med helbredet på grund af Parkinsons sygdom.

- I år vil der være usædvanligt mange kørende Fergusontraktorer medredskaber, som man kan opleve, arbejde i marken, fortæller Henrik Nielsen og tilføjer, at der også vil være folk, der udstiller deres helt egen, specialbyggede traktorer.

Begyndte med 19 traktorer

Henrik Nielsen havde 19 traktorer, da han åbnede i 2002, men nu er der så mange, at de er blevet noget sværere at tælle helt præcist.

- Men der er i hvert fald omkring 250 Fergusontraktorer plus en masse redskaber og andre køretøjer, siger museets stifter ifølge meddelelsen fra museet.

Henrik Nielsen glæder sig over, at borgmester i Hedensted kommune, Ole Vind, har sagt ja tak til at være hovedtaler ved de traditionsrige Ferguson Dage, som i år indebærer endnu en stor begivenhed, idet Henrik Nielsen samtidig fejrer sin 60-års fødselsdag.

Ferguson Dagene er åbne for alle interesserede lørdag-søndag den 28. og 29. maj i tidsrummet klokken 9-17 på adressen Købmagervej 1, Stourup ved Juelsminde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle