Danmarks største entreprenør går ind i biogasbranchen

Combigas indgår et samarbejde med entreprenørvirksomheden Aarsleff for at kunne bygge flere anlæg i Danmark.

Danmarks største entreprenørvirksomhed - Aarsleff med en omsætning på over 10 mia. kr. - kaster sig nu over biogasbranchen.

Virksomheden, der er børsnoteret på NasdaqOMXC-børsen, har indledt et samarbejde med den velkendte biogasvirksomhed Combigas ApS.

Aarsleff skal bygge de biogasanlæg, som Combigas designer, forklarer Frank Wennerberg, direktør for Combigas.

"Forskellen fra tidligere – hvor vi selv stod for byggeriet – er, at vi nu kan fokusere på det, vi gerne vil: At udvikle, designe og supportere biogasanlæg", siger Frank Wennerberg.
 
Per Aarsleff A/S bliver kontraktholder over for kunderne. Aarsleff har ifølge Combigas sagt, at de uden problemer kan stå for mellem 5-10 projekter samtidig, og at de også kan håndtere projekter i udlandet.

De to samarbejdspartnere vil i første omgang fokusere på det danske marked, beretter Frank Wennerberg.
 
"Det er os, der har henvendt os til dem. Vi har tidligere selv bygget biogasanlæg i Danmark, men på eksportmarkeder har vi brugt entreprenører, og vi vil gerne bruge samme setup i Danmark", siger Frank Wennerberg.
 
Samarbejdet betyder, at Combigas udvider deres kundesegment.

"Hvor vi tidligere har fokuseret på gårdbaserede anlæg, så vil vi nu også fokusere på de større, industrialiserede anlæg med husholdningsaffald og lignende".
 
En af de store udfrodringer ved biogasudbygningen er finansieringen. Vil dette ændre på det?

"Ikke umiddelbart. Finansieringen skal stadig findes ude ved kunderne", svarer Combigas-direktøren.

Combigas har mange års erfaring indenfor udvikling og drift af biogasanlæg. Virksomhedens formand er den tidligere svineproducentformand Kent Skaanning.

Tidligere i år blev halvdelen af Combigas opkøbt af en kinesisk rigmand, og virksomheden har ambitioner om at øge eksporten af deres løsninger.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle