Danmarks største privatmejeri køber op i is-producent

Mammen Mejerierne A/S køber halvdelen af Kastberg Is.

Danmarks største privatmejeri - og næststørste målt på mælkemængde - udvider produktporteføljen.

Mammen Mejerierne A/S har købt halvdelen af Kastberg Is, som de dermed har indgået et ligeværdigt partnerskab med.

Som et led i samarbejdet flytter Kastberg Is produktionen fra Silkeborg til et af deres tre mejerier, Drøsbro Mejeri, i starten af 2018.

Den nye ledelse i virksomheden bliver primært af den 28-årige ismager Joachim Kastberg og Peter Staunsbæk, driftsingeniør og medejer af Mammen Mejerierne.

Karsten Føgh, salgsdirektør i Mammen Mejerierne A/S, forklarer, at Joachim Kastberg havde nået et loft for sin produktion. Hvis han skulle vokse yderligere, havde han brug for eksempelvis større lokaler, produktionsapparat og lignende.

"Kastberg Is laver et godt produkt, men hvis de skal videre, så var der brug for større rammer, maskinelt, lokalemæssigt, og så videre", forklarer Karsten Føgh.

Isen skal samtidig nu - som noget nyt - sælges i detailbranchen. Konkurrenten Arla har allerede i en årrække haft deres is til at ligge i frysemontrerne hos eksempelvis Coop.

"Kastberg Is har primært solgt til restauranter, caféer, ishuse og hoteller. Vi vil se nærmere på muligheden for at skabe nogle fantastiske produkter til detailbrancen. Vi oplever en stor interesse for godt dansk håndværk, der er baseret på de bedste lokale råvarer. Jeg er sikker på, at Kastberg Is i tæt samarbejde med Mammen Mejerierne kan fortsætte den eksplosive vækst", forklarer salgsdirektør Karsten Føgh.

Tilstrækkeligt med mælk

Væksten kan klares med de nuværende cirka 90 leverandører.

"I første omgang er det med vores eksisterende leverandørnet, hvor mælkemængden, vi vejer ind, er støt stigende", siger Karsten Føgh.

Mammen har jo hidtil kun lavet ost. Er det sådan, at I overvejer andre produktkategorier?

"Lige nu er det is, der fylder i vores hoved," svarer Karsten Føgh.

"Det er et nyt sideprodukt. Man skal aldrig nogensinde afvise noget, men det ligger ikke først for at udvide produktkategorierne yderligere, men vi kan ikke garantere, at vi ikke vil udvide yderligere, hvis der dukker spændende muligheder op", siger Karsten Føgh.

Virksomheden skal investere i nye produktionsmaskiner, der mangedobler den nuværende kapacitet i Kastberg Is. Volumen skal vokse uden at gå på kompromis med den høje kvalitet, fastslår virksomheden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle