Dansk agro-eksport mindre end ventet

Kun grisene er i stand til at forhindre gigant-tab på eksportmarkederne.

Det er igen grisen, der redder den danske landbrugseksport. Uden en solid kødeksport havde det set endnu værre ud for eksporttallene fra fødevareklyngen, viser en opgørelse fra L&F.

Samlet set er der tale om en eksportfremgang på 966 mio. kr. i 1. halvår 2020 i forhold til samme periode sidste år.

Men hvis man sammenligner med forventningerne, som man godt kan kalde fugle på taget, men som alligevel er interessante, fordi de viser, hvad coronaen har kostet, så ligger eksporten 4,6 mia. kr. lavere end det, vi allesammen troede og håbede på i begyndelsen af året.

Men her er det altså eksporten af grise, der redder billedet. Eksporten af grise er nemlig steget 4,1 mia. kr. - fra 15,2 mia. kr. til 19,3 mia. kr. - i 1. halvår 2020 i forhold til samme periode sidste år. Uden denne stigning ville den samlede eksport fra fødevareklyngen være langt lavere.

De seneste detaljerede eksporttal viser, at coronakrisen har påvirket virksomhederne meget forskelligt i fødevareklyngen. En række sektorer er særlig hårdt ramt, herunder producenter af minkskind, agroindustrielt udstyr, oksekød/huder, mejeri, fisk og drikkevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle