Dansk agurkeproduktion er presset fra flere sider

En af de største agurkeproducenter stopper produktionen med udgangen af denne sæson og ingen står klar til at tage over. Derfor kommer der færre danske agurker i den kommende sæson, fortæller direktør i Gasa Grønt.

Kurt Christiansen, der årligt producerer ca. 5,5 millioner agurker og leverer til Gasa Nord Grønt, indstiller sin produktion efter denne sæson og der er ikke umiddelbart nogen, der vil tage over.

Samtidig er kraftigt stigende energipriser og øgede omkostninger til løn medvirkende til, at der efter alt at dømme bliver færre danske agurker på hylderne næste år. 

Det skriver Agriwatch.

Særligt de stigende el-priser er en kæmpe udfordring for de 10 tilbageværende danske agurkeproducenter, der samlet har en årlig produktion på mellem 45 og 50 millioner agurker. De fleste af dem bruger gas som kilde til opvarmning af deres væksthuse ogg de vil få en ekstraregning i millionklassen.

"Væksthusene er meget hårdt ramt. Jeg vil tro, at et gartneri som Sandet har fået en ekstra regning på 2 mio. kr. om året startende fra denne sommer," siger han med henvisning til Gartneriet Sandet, ejer af Kurt Christiansen,  som tidligere på ugen meddelte, at det er slut efter denne sæson", fortæller Lars Verner Christensen, adm. direktør i salgsselskabet Gasa Nord Grønt, til mediet.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle