Dansk amba-chef undskylder til andelshavere for handelsaftale med bror

Westfleisch-direktør Steen Sønnichsen stod forleden skoleret for andelshaverne efter sag, der har ført til politiundersøgelser og ransagninger.

En regulær undskyldning til andelshavere og medarbejdere.

Produktionsdirektør Steen Sønnichsen lagde sig fladt ned, da han forleden stod skoleret for andelshaverne i slagteriselskabet Westfleisch, efter flere måneder med hårde beskyldninger om at have indgået handelsaftaler med sin bror, Torben Sønnichsen. Handler der angiveligt har kostet Westfleisch store summer.

"Jeg er meget ked af, at dette har bragt Westfleisch ind i en ekstremt ubehagelig situation. Jeg vil gerne oprigtigt undskylde til alle medlemmer og medarbejdere", sagde Steen Sønnichsen på mødet, der kom til at handle mere om den omstridte handel end om koncernens regnskab.

Centralt i sagen er en række handler med svinekød til Kina, solgt via handler mellem de to brødres selskaber. Til andelshaverne fortalte Steen Sønnichsen, at handlerne med Prime Pork Trading igennem flere måneder i efteråret gav god fortjeneste.

En handel, på 12.000 tons frossent svinekød solgt via De forenede Arabiske Emirater til Kina gik galt, ifølge Sønnichsen-brødrene som følge af corona-udbruddet, der lukkede for store dele af varestrømmene.

Derfor har Westfleisch stadig et større millionbeløb i euro - ifølge et kritisk erhvervsmedie hele 8,5 mio. Euro - til gode.

Kendte sønner i slagteribranchen

Brødrene er velkendte i dansk slagteridrift, idet de begge er sønner af Svend Sønnichsen, den nærmest legendariske chef for Vestjyske Slagterier i mange år.

Steen Sønnichsen var i mange år chef for Danish Crowns forretninger i Tyskland, før han for nogle år siden forlod koncernen og kort efter blev en del af direktionen i Westfleisc, der er et af Tysklands største slagterier.

Torben Sønnichsen var i mange år ansat i Vion, men har også en fortid som chef for Tönnies-koncernens aktiviteter i Brørup, før den tyske slagterivirksomhed købte Tican. Sidste år startede han Prime Pork Trading, hvor han er direktør i selskabet, der er ejet af familien Vinderslev.

Anklagerne om at Kina-handlerne har ført til store tab i Westfleisch har kørt i flere måneder i tyske medier. Men så sent som denne uge skred den tyske anklagemyndighed i Münster, hvor Westlfleisch har hjemme, til ransagninger af såvel koncernens hovedsæde, som i Randers.

Brødrene og Westfleisch påpeger, at beskyldningerne stammer fra en tidligere medarbejder, der blev bortvist og nu arbejder for en konkurrent. De nægter, at der skulle være tale om urent spil.

Ifølge Westfleisch's eget referat af generalforsamlingen forleden, var der fra andelshaverne langvarig og til tider meget personlig kritik fra i debatten om sagen.

Forsamlingen udtrykte til sidst opbakning til Steen Sønnichsen og den øvrige ledelse, idet man vedtog decharge; altså fritagelse for ansvar for de oplyste forhold i regnskabet. Steen Sønnichsen bad dog udtrykkeligt om, at dechargen ikke omfattede Kina-sagen.

Torben Sønnichsen oplyste forleden til LandbrugsAvisen, at han afviser alle anklager om svindel og pt. overvejer, om Prime Pork Trading skal tage juridiske modtræk i sagen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle