Dansk EU-politiker vil have stoppet vildsvinehegn

Margrethe Auken, der sidder i Europa-parlamentet for SF, mener, at det kommende vildsvinehegn er i strid med EU's lovgivning og vil have det stoppet.

Den danske EU-politiker Margrethe Auken (SF) var torsdag forbi den dansk-tyske grænse for at besigtige, hvor det kommende vildsvinehegn skal være.

Det skriver Flensborg Avis.

Politikeren vil have hegnet stoppet, inden det bliver opført, og derfor har hun stillet spørgsmål til EU-kommissionen, som hun håber vil hastebehandle sagen.

Jyske Markets: Olieprisen vil i 2019 toppe i tredje kvartal Mark 17. december · 12:00

"Jeg mener, at det er i klar strid med EUs lovgivning at opføre det her hegn, da det begrænser biodiversiteten i området. Det er et Natura 2000-område, vi er i, og jeg kan ikke forestille mig, det er lovligt at forgribe sig på det", sagde Auken til avisen, da hun besøgte grænsen.

Arrangør af besøget og lokal modstander af hegnet, Henrik Boye fra SF i Syd- og Sønderjylland, tilsluttede sig kritikken:

"Jeg håber, at den kan presse EU-Kommissionen til at køre en sag over for Danmark, så hegnet bliver stoppet. Regeringen har ikke villet lytte, og derfor må flest mulige af de grønne stå sammen om at få EU i tale, siger Henrik Boye til Flensborg Avis.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu