Dansk gods drog på medaljehøst ved oste-VM

Knuthenlund vandt seks medaljer ved World Cheese Awards i weekenden.

World Cheese Awards er netop denne weekend overstået i London. Ved konkurrencen tildeles mange af de 3.001 oste medaljer, hvis dommerpanelet finder dem værdige.

Det lykkedes for i alt 13 danske ost at få medaljer - heriblandt seks medaljer til oste fra Knuthenlund Gods.

Ostene får point efter en karakterskala på samme facon som vin-konkurrencer. Herudfra tildeles de enten ingen medalje - eller bronze, sølv eller guld.

Knuthenlund Gods vandt en guld, en sølv og fire bronze.

"Vi er godt tilfredse. Det er første gang, seks ud af otte får noget", siger godsejer Jesper Hovmand-Simonsen fra Knuthenlund til Folketidende.

En anden, dansk landmand vandt medaljer.

Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev vandt en sølv og en bronze. Landbrugsavisen.dk har tidligere skrevet om gårdejer Preben Ørum, der i mange år kæmpede med at få økonomien til at hænge sammen, men som takket være en aftale med Coop fik løftet økonomien.

Thiese Mejeri vandt en bronze.

Dutch Deli vandt to sølv og en bronze. Marion Huijink, ejeren af Dutch Deli i Espergærde, har boet i Danmark siden 2011, og kommer oprindeligt fra den østlige del af Holland.

Grand Fromage i Aarhus vandt en superguld. Grand Fromage er drevet af Jens-Einar Lindbjerg Jensen og Thomas Lindbjerg, far og søn, der er efterkommere af Thomas Jensen, som i 1883 købte Vallund Mejeri i Vestjylland. De køber oste op og modner dem.

Se listen over alle prisvindere her.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle