Dansk kæmpegods solgt til velhaverfamilie for over 200 mio. kr.

Knuthenlund Gods og det omkringliggende 650 hektar store landbrugsjord på Lolland blev solgt for over 200 mio. kr.

I går kom det frem, at det store Knuthenlund Gods på Lolland netop var blevet solgt til det lokale brødrepar Erik og Andreas von Rosen.

Og ifølge LandbrugsAvisens oplysninger ligger salgsprisen på ejendommen og de omkringliggende jorder på mere end 200 mio. kr.

”Det er en del af købsaftalen, at det fulde beløb holdes mellem parterne, men vi kan bekræfte, at prisen er højere end 200 mio. kr.”, oplyser den hidtidige Knuthenlund-ejer Susanne Hovmand-Simonsen gennem sit kommunikationsbureau.

lokale brødre købte godset

På Tinglysningen er der netop oplyst, at godset på Knuthenlundvej i Stokkemarke på Lolland er solgt til selskabet K-Landbrug ApS for den nette sum af 199,9 mio. kr. Men den reelle salgspris er altså højere.

Køberen af det store biodynamiske gods er selskabet K-Landbrug ApS, der ejes ligeligt af de to lokale brødre Erik Sigismund og Andreas von Rosen.

Både Erik Sigismund og Andreas von Rosen er aktive i en lang række selskaber inden for vind- og solenergi og har kendt Knuthenlunds hidtidige ejer Susanne Hovmand-Simonsen siden deres barndom.

50.000 besøgende om året

I over 10 år har Knuthenlund været et økologisk landbrug og har haft stor gavn af de gode jordbundsforhold på Lolland.

Foruden økologisk foder til dyrene dyrker Knuthenlund økologisk ølandshvede, spelt, hvede, rug, havre, byg, hvidkløver, grønne ærter, vinterhestebønner og olieræddike til frø på sine 650 hektarer jord.

Hvert år har godset haft over 50.000 gæster fra hele verden, og godset er blåstemplet af Dyrenes Beskyttelse og har blandt andet leveret til Michelin-restauranterne Noma og Geranium.

De seneste år har dog været hårde rent økonomisk, og Susanne Hovmand-Simonsen har i den seneste tid været på jagt efter kapital fra private investorer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle