Dansk kornhandler i stor krise - ejer bortvist for fiktive overførsler for mio.

BMG vil ifølge pressemeddelelse indgive konkursbegæring mandag morgen.

Et markant tab på millioner af kroner tvinger nu grovvarevirksomheden BMG A/S fra Randers i konkurs.

Det oplyser selskabets ene ejer og direktør Søren Blach søndag i mails direkte til sine kunder samt i en pressemeddelelse.

Årsagen er meget bemærkelsesværdig. Søren Blach angiver nemlig direkte, at det er hans mangeårige forretningspartner, medejer og direktør Jens Møller, der er årsag til virksomhedens pludselige stop.

"Der er de seneste dage konstateret alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler. Det medfører, at virksomheden er blevet insolvent. Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab", lyder det i pressemeddelelsen.

Landbrugsavisen har søndag aften talt med bestyrelsesformand Lars Krüger. Han bekræfter forløbet og fortæller, at hele foreløbet er foregået med inddragelse af advokater og revisorer.

Bestyrelsen tog her i weekenden skridt til at bortvise Jens Møller, efter at han fuldt havde erkendt, hvad han har foretaget sig.

"I morgen begærer vi os konkurs. Og så går det efter bogen", siger han.

Alene om overførsler for millioner

Ifølge pressemeddelelsen har Jens Møller erkendt de fiktive handler og har understreget, at han var alene om det. Hvorfor han gjorde det, er dog ikke klarlagt. Men der er ifølge Søren Blach indgivet en politianmeldelse til Østjyllands Politi søndag.

 ”Det er et chok for os alle” udtaler ejer og direktør for BMG Søren Blach. ”Vi efterlader kunder, medarbejdere og kreditorer i en særdeles uheldig situation, og vi er dybt berørte”.

”Vi beklager dybt de forhold, som konkursen vil medføre” udtaler Søren Blach.

Han og Jens Møller har været partnere i virksomheden i 14,5 år, skriver han til kunderne.

I denne meddelelse fremgår det desuden, at der både er tale om fiktive handler, lageropgørelser og debitorlister. Det præcise beløb, som de fiktive handler har påført virksomheden i tab, oplyses ikke.

I 2017 var der 16 fuldtidsansatte i virksomheden i Randers. Aktiviteterne består af handel med korn og petfood.

BMG oplyser ikke omsætningstal i sine regnskaber, men der var i 2017-regnskabet en balance på109 mio. kr., hvoraf de 14,6 mio. kr. var egenkapital. Over BMG A/S ligger ejerselskabet BMG Holding ApS, der ejes af Jens Møller og Søren Blach i fællesskab.

Landbrugsavisen.dk har forsøgt at træffe Jens Møller, men det har ikke været muligt.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle