Dansk kreaturslagteri forventer "stærkt stigende priser" i 2020

De sydamerikanske kødpriser er de seneste måneder steget 30 procent. Kurt Skare forventer, at det også vil smitte af på de danske noteringer.

Kurt Skare, direktør og ejer af det store danske kreaturslagteri Skare Gruppen, med slagteri i Aarhus, forventer klart stigende priser på okse- og kalvekødssiden næste år.

Det sker med baggrund i situationen i Asien, fortæller han til Landbrugsavisen.dk.

"Det er lidt træls med de priser, når man samtidig kan se, at der er svinekødsprodukter, der stiger voldsomt meget. Men som jeg vurderer det, vil der komme kraftige stigninger på oksekødet også", lyder det fra den erfarne slagterimand.

"Den globale udvikling, hvor der trækkes store mængder varer til de asiatiske lande har betydet kraftige stigninger på oksekød. De sidste måneder har vi set stigninger på op til 30 procent på de dyr, der kommer fra Sydamerika. De trykker ikke priserne mere. Derfor vil der være muligheder for prisstigninger – og dermed bedre udsigter for kvægproducenterne også", forklarer han.

Kina har også høje priser

Kurt Skare, hvis kreaturslagtninger sker på slagteriet i Aarhus, ønsker sig samtidig, at den meget omtalte åbning for oksekød til Kina kan blive en realitet.

"Oksekødspriserne i Kina er også væsentlig højere, end de er i Europa for øjeblikket. Det kinesiske marked tiltrækker grisekød, men efterspørger også i større omfang kreaturer. Så vi må håbe, at vi kan få en aftale".

Så sent som i sidste uge sendt Skare-gruppen sin første container mod Sydkorea, efter at det velhavende asiatiske land for nylig blev åbnet for eksport fra danske kreaturslagterier.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle