Dansk landbrugsrobot vises frem i USA

AgroIntellis Robotti skal nu køre demo i USA efter en længere demo-turné i Danmark i år.

Den danske landbrugsrobot Robotti, der selv kan køre rundt med redskaber i marken, er på vej ud til nye hjørner af det globale landbrugsmarked.

I dag er Robotti fra AgroIntelli til salg på en række europæiske markeder, hvor 2018 har været en rigtig demo-sæson, hvor kræfterne har været brugt på at vise den frem i marken.

Robotten har bl.a. været brugt i roemarkerne i samarbejde med Nordic Sugar og den danske forhandler FMR Maskiner.

Tillige har den været vist frem på demonstrationer i Holland, ligesom der er udpeget en forhandler, der skal ægge interessen i Tjekkiet og Slovakiet.

Men snart skal Robotti så ud på et af verdens helt store landbrugsmarkeder. I starten af september blev en af robotterne læsset på en container og sendt til USA, hvor den nu skal køre demo i Californien fra midten af oktober.

Ifølge produktchef Hans Christian Karstensen skyldes den amerikanske satsning, at AgroIntelli har fået konkrete forespørgsler fra USA..

»Den skal til Salinas, der ligger midt i USAs store område for frugt- og grøntsagsproduktion«, fortæller han.

Til den amerikanske turné er Robotti’en blevet udstyret med pto, så den kan trække en medbragt fræser.

Undervejs er det også planen, at den skal vise en prototype af en intelligent sprøjte frem, som kun sprøjter, der hvor det er nødvendigt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.