Dansk landbrugsspil vinder EU-pris

Spillet Fremtidens Landbrug har vundet EU-pris for deres formidling af landbrugspolitiske emner

Det kombinerede computer- og rollespil Fremtidens Landbrug har vundet EU’s ”CAP Communication Awards 2014” i Bruxelles. 

Der var 146 deltagere i konkurrencen. I kategorien innovativ kommunikation konkurrerede Fremtidens Landbrug i finalen med et belgisk debatteater og et italiensk projekt om agroturisme.

”Vi er utroligt glade og stolte over, at vores spil er blevet kåret som det bedste eksempel på innovativ formidling af landbrugspolitiske emner,” siger projektleder for spillet Ulla Skovsbøl.

”Vi har allerede spillet med flere hundrede gymnasie- og landbrugsskoleelever, mens vi testede spillet. Og det har været utroligt spændende at se, hvordan rollespilskonceptet får dem til at gå op i et nørdet emne som landbrugspolitik med liv og sjæl. Nu glæder vi os til at få spillet ud i hele landet,” siger hun. 

Fremtidens Landbrug bliver spillet i grupper á fire, hvor hver enkelt elev skal identificere sig enten med landmanden Michael Storgård, med miljøaktivist Sofie Røllike, direktør i agroindustrien Asger Hartkorn eller borgmester Pernille Middelhede. De fire er udpeget til at være rådgivende udvalg for den danske regering og EU. Understøttet af et computerprogram skal de forhandle sig frem til anbefalinger om fremtidens brug af kunstgødning og pesticider, udbredelsen af energiafgrøder og naturarealer samt om, hvor mange husdyr vi skal have ud i det fri. 

Faktaboks

 Spillet er produceret af Det Økologiske Råd i samarbejde med forskere fra Københavns og Aarhus Universiteter. Det henvender sig til unge på gymnasier og landbrugsskoler og handler om sammenhængen mellem landbrug, miljø og politik. 

Emneord

eu

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle