Dansk mejerivirksomhed får adgang til amerikansk marked

Lyras skal deltage i udviklingsprojekt målrettet USAs mejeribranche.

Den nordjyske mejerivirksomhed, Lyras, kan stå foran et gennembrud på det amerikanske marked.

Virksomheden har udviklet en teknologi, der inaktiverer mikroorganismer i råmælk og andre uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys.

Nu har verdens tredjestørste mejeriorganisation, Dairy Farmers of America (DFA), udvalgt Lyras til et udviklingsprojekt, der giver pasteuriseringsvirksomheden en grundig introduktion til USAs mejeribranche.

Det skriver Effektivt Landbrug.

- DFAs invitation er en helt uvurderlig lejlighed til at lære det amerikanske mejerimarked at kende indefra. Vi har for eksempel allerede lært, at et vigtigt salgsargument "over there" ikke bare er de op til 90 procent energi, vores teknologi kan spare i forhold til traditionel pasteurisering. I de stater, som kæmper med tørke om sommeren, er det også et tungtvejende rationale, at de kan spare op til 60 procent af deres vandforbrug, siger Lyras' marketingschef, Majbritt Groes, til Effektivt Landbrug

Lyras skal i samarbejdet fortælle de amerikanske mejerier om sin teknologi, der kaldes raslysering. Den kan spare mellem 60 og 90 procent af fabrikanters energiforbrug og udledning af CO2 i forhold til den traditionelle pasteuriseringsmetode.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle