Dansk ornestation laver samarbejde med britisk avlsselskab

PIC fortsætter sit indtog på det dansk marked, hvor man nu har indgået samarbejde med Ornestation Mors.

Ornestation Mors og Pig Improvement Company, PIC, verdens største selskab indenfor svinegenetik, kan nu offentliggøre, at parterne har indgået en aftale omkring distribution af PIC svinegenetik i Danmark.

Det skriver Ornestation Mors og PIC i en pressemeddelelse.

Det forventes, at den første sæd vil være tilgængeligt på det danske marked ultimo 2018.

Aftalen inkluderer at OM vil producere, sælge og distribuere PIC genetik til de danske producenter. PIC genetikken vil blive indsat i to af OM's staldanlæg.

I opstartsfasen vil OM koncentrere sig om ornesæd fra PIC408 samt PIC800. PIC800 er PIC’s banebrydende Duroc som er et resultat af flere års investering i PIC’s genetik program.

En af disse investeringer er inkluderingen af Møllevang.

Producenterne vil kunne opnå en række fordele ved samarbejdet mellem PIC og OM, herunder vil den danske producent få adgang til et bredere spektrum, end der hidtil har været tilgængeligt i Danmark.

”Hos Ornestation Mors har vi stor fokus på, at de danske producenter altid får den bedst mulige genetik der er tilgængelig på markedet, herunder også muligheden for at vælge mellem alternative produkter”, siger Johnny Markussen direktør på Ornestation Mors, der tilføjer: 

”Med PIC har vi fundet en samarbejdspartner med rigtig gode produkter indenfor en alternativ genetik, som ligeledes er kendt for at ofre store ressourcer indenfor deres avlsgenetikprogram, hvilket lover godt for fremtiden”.

Jürgen Kramer, PIC’s europæiske direktør udtaler:

”Da vi gik ind i Danmark gennem vores aftale med Møllevang, var vi samtidigt på udkig efter en partner som kunne distribuere vores produkter/genetik til alle danske producenter. Vi er meget imponeret over OM teamet, deres operationelle evner og deres høje fokus på kvalitet og service til kunden. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde”.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle