Dansk producent af malkesystemer opkøbt af amerikansk konkurrent

Den Kolding-baserede producent af malkesystemer SAC er blevet opkøbt som en del af amerikanske BouMatics strategiske udvidelse.

BouMatic, den amerikanske producent af mejeriudstyr, har opkøbt danske SAC.

Det skriver SAC Group i en meddelelse på deres hjemmeside.

SAC, der er en danske producent af komplette malkesystemer til køer, får og geder med hovedsæde i Kolding, vil dermed fremover fungere som en fuldt ejet datterselskab under BouMatic. 

SAC blev grundlagt i 1938 af S. A. Christensen og familien or producerer både traditionelle og automatisk malkningssystemer. SAC driver også det Holland-baserede videnscenter Hokofarm Group, der forsker i datadrevet malkning og fodringsteknologier. 

Ud over hovedsædet i Danmark og Hokofarm Group i Holland har SAC også aktiviteter i både Rusland og Frankrig.

De næsten 100 forhandlere vil forsætte med at sælge og servicere SAC-produkterne efter opkøbet, lyder det.

"Vi er glade for at have indgået en aftale med BouMatic om at fortsætte forretningen. BouMatic er en meget seriøs, kompetent og global spiller inden for landbrugssektoren", siger SAC-koncernens ejer og tredje generation i virksomheden Steen A. Christensen.

"Det har været vigtigt for mig, at virksomhederne blev overdraget til en ny ejer, der ønsker at fortsætte forretningen med de stolte traditioner og værdier, som gruppen er bygget på, og som har været fundamentet for forretningen, siden min bedstefar startede virksomheden i 1938".

Strategisk opkøb

Køberen BouMatic sælger sine produkter, der tæller alt fra mælkeopsamlingssystemer, kølesystemer og mejerianlæg, i mere end 45 lande verden over. Det danske kontor ligger i Skjern.

Opkøbet er en strategisk beslutning, lyder det fra BouMatic, der med med SAC styrker sin virksomhed som en "af de få globale, komplette leverandører inden for mejeriløsninger", skriver virksomheden. 

"Vi er glade for at gå sammen med SAC. Dette partnerskab bringer hidtil usete muligheder i overensstemmelse med vores strategi om at vokse globalt og udvide vores muligheder for at samarbejde med mælkeproducenter over hele verden", siger Carsten Nielsen, General Manager for BouMatic Europe i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle