Dansk proteinfirma giver stor bonus til ansatte efter nyt millionoverskud

Om få dage tikker der to ekstra månedslønninger ind hos medarbejderne hos den danske proteinproducent European Protein, som netop har præsenteret regnskab. Regnskabet for 2022 bliver dog ikke lige så godt, meddeler selskabet, der blandt andet har produktion i Ukraine.

Den danske proteinproducent European Protein har netop offentliggjort årsregnskabet for 2021. Og det kommer de ansatte til gode.

Virksomheden oplyser i en pressemeddelelse, at hver medarbejder får to ekstra månedslønninger oveni den almindelige løn, som udbetales 31. maj i år.

I regnskabet fremgår det, at European Protein, der har hovedsæde i Bække og som producerer fermenterede planteproteiner til dyr, i gennemsnit havde 10 medarbejdere i 2021.

- Vi er meget bevidste om at have en slank organisation, og derfor får den enkelte medarbejder et stort ansvarsområde. Det er sjovt, men kræver også noget helt særligt. Derfor skal der også falde en belønning, når virksomheden opnår sine resultater, fortæller direktør i European Protein, Jens Legarth i pressemeddelelsen.

Regnskabet viser en bruttofortjeneste på 15,7 millioner kroner i 2021 og et driftsresultat på 7,2 millioner kroner. Til sammenlingning var bruttofortjnesten i 2020 på 14,9 millioner kroner og driftsresultatet på 7,5 millioner kroner.

Et produkt drev væksten

Særligt ét produkt af virksomhedens tre produkter har drevet væksten i 2021, medelder virksomheden.
Det drejer sig om produktet EP199, som består af fermenteret raps og tang velegnet til moderdyr.

Griseproducenterne bruger EP199 til at booste søernes mælkeydelse og øge stabiliteten i soholdet.

- Når soen er i stand til at producere tilstrækkeligt med mælk, sparer producenten ammesøer og får sundere og stærkere pattegrise, der gør det nemmere at fravænne uden medicinsk zink. Soen er altså udgangspunktet for en vellykket zinkfri fravænning, fortæller rådgiver Pia Sørensen fra European Protein.

Forventningerne til 2022 skrues ned

Alt er dog ikke rosenrødt hos European Protein. Selskabet forventer en mindre fortjeneste for regnskabsåret 2022. Det hænger blandt andet sammen med, at virksomheden har produktion i det krigsramte Ukraine.

Firmaet, der lever af at sælge protein på kontrakt, bliver  påvirket af stigende priser på råvarer og energi:

- Særligt de lange kontrakter vi har indgået, presser fortjenesten på grund af stigende energi-og råvarepriser, og derfor er forventningerne til 2022 skruet gevaldigt ned. Vi regner heller ikke med, at produktionen i Ukraine for alvor kommer igang i 2022, siger Jens Legarth.

Faktaboks

Om European Protein

European Protein er en dansk producent af proteiner til grise og fjerkræ, der siden 2011 har arbejdet for at forbedre sundheden for dyr og for producentens bundlinje. Virksomheden har produktion i Danmark, Ukraine og USA.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle