Dansk so-notering i frit fald

Også sonoteringen har måtte tage nogle slag de seneste uger, og i denne uge sænkes sonoteringen fra Danish Crown endnu engang med 40 øre.

De sidste tre uger har budt på store prisfald for søerne hos Danish Crown.

Også i denne uge er der -40 øre på sonoteringen, så den nu er nede i 6,30 kr. pr. kg. for søer over 126 kg.

Det skyldes blandt andet coronakrisen, og at WestCrown, Danish Crowns aftager af søer i Tyskland, har været lukket ned på grund af corona.

Til sammen er so-noteringen faldet med over 2 kr., i alt 230 øre, over de seneste fire uger.

Noteringen for søerne nåede sit højeste i år i uge 11 med 10,90 kr. pr. kg. I takt med at Danmark blev lukket ned begyndte noteringen at falde til nu lige over 6 kr. Producenterne får dermed nu næsten tre kroner mindre pr. kg. for søerne end samme tid sidste år.

Håb om bedring

Alligevel ser Danish Crown et lys for enden af tunellen. Hvor markedet for søer i Europa nærmest har været lammet i en periode, er der nu håb, melder slagteriet.

WestCrown har genstartet produktionen og om alt går vel, vil kapaciteten være tilbage på normalt niveau i løbet af et par uger.
 
"Vores medarbejdere i Skærbæk har leveret en fantastisk indsats og gjort en kæmpe indsats for at nedbringe antallet af udsatte søer. Nu handler det om at få afsætningen tilbage til det normale, for det er vejen til en bedre afregning for søerne", siger Lars Albertsen.

For søernes vedkommende udsættes der 332 søer til uge 24, og med næste uges kapacitet vil der stort set blive slagtet op.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle