Dansk svinegenetikfirma skifter direktør

Bovbjerg Genetics, der arbejder med Topigs Norsvin-dyr, skifter medstifterens bror ud med to nye direktører.

Som led i en vækststrategi og en stigende efterspørgsel på firmaets svinegener opjuster Bovbjerg Genetics på ledelsesfronten og ansætter to nye direktører som erstatning for den afgående direktør, Bertel Bovbjerg, der har indtaget direktørposten siden marts 2018.

De to nye i ledelsen hos Bovbjerg Genetics, der består af 1.100 renracede Topigs Norsvin-landracesøer, er den tidligere ledelseskonsulent hos SvineRådgivningen, Martin Krusborg Jakobsen, der bliver ny direktør, mens Simon Kvartborg får titel som produktionsdirektør. 

Simon Kvartborg kommer fra en stilling som konsulent hos Danish Crown Rådgivning.

"Den her forretningsmodel med salg af TN70-polte taler for mig at se positivt ind i den politiske dagsorden, og for svineproducenten giver det muligheden for at lave et simpelt produktionssetup med fokus på bundlinjen. Det her ér den gode historie”, siger Martin Krusborg Jakobsen.

Den afgående direktør Bertel Bovbjerg er bror til selskabets medstifter, Henrik Bovbjerg, der de seneste tre-fire år sammen med Bertel Hestbjerg, der driver en stor økologisk svineproduktion, har bygget selskabet op med afsætning af svinegener til både økologiske og konventionelle besætninger i Danmark.

Bertel Bovbjerg overdrager i løbet af december sine opgaver til de nye ledelseskræfter i selskabet, hvorefter han skal hjem og overtage forældrenes opformeringsgård på Mors til årsskiftet.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle