Dansk svinegigant overvejer stort skridt ud i verden

Axzon overvejer ifølge Børsen at udvide til eksempelvis Kina, Afrika eller Sydamerika. (opdateret, se nederst)

Axzon, som har svineproduktion i Polen, Ukraine og Rusland, overvejer nu at tage et hop ud i helt nye områder i verden. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen betegner topchef og medejer Tom Axelgaard Kina som oplagt, ligesom Afrika og Sydamerika overvejes.

En sådan satsning vil dog kræve et stort kapitalindskud, hvilket ville ske i forbindelse med en børsintroduktion. Det har længe været i Axzons overvejelser at komme på børsen.

"Der skal ekstern kapital til at gennemføre det i den skala, vi gerne vil. Når man skal etablere sig så langt væk hjemmefra, skal det jo ikke være noget småt pjatværk. Det afhænger nok af, hvornår vi kan lave en børsnotering, men jeg tror bestemt, at vi er i gang i endnu et land om fire-fem år. Måske endda før," siger Tom Axelgaard til avisen.

Video: Sådan klarer dansk verdenspremiere sig på den store sceneMaskiner 17. november · 14:34

Axzon er ejet af cirka 100 danske landmænd, ligesom et selskab under Verdensbanken ejer en andel af selskabet. De har cirka 2500 medarbejdere. Sevel Slagteri er også ejet af Axzon.

Over for Landbrugsavisen.dk siger Tom Axelgaard, at Kina, Sydamerika og Afrika er strøtanker. Derimod har selskabet mere konkrete planer i forhold til en udvidelse i Georgien og Kazakhstan.

Opdateret klokken 12.18 med kommentar fra Tom Axelgaard.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu