Dansk svinekød har medvind på flere eksportmarkeder

Afsætningen af svinekød til Kina er underdrejet, men andre asiatiske lande løfter deres import af dansk svinekød.

Eksporten af svinekød til Kina er ikke så stor som i foråret 2021, da eksporten tordnede op, men andre lande i Asien har overtaget noget af det danske svinekød, som ikke længere når de kinesiske forbrugere.

Det viser opgørelser fra Markedsnyt for grisekød.

Filippinerne har døjet med afrikansk svinepest, og det er også kommet til udtryk i landets import af svinekød. På to år har landet øget sin eksport af fersk og frosset svinekød med 377,3 procent til 216.573 ton. Tallene dækker over importen for årets første ni måneder.

For fersk og frosset svinekød har Danmark fået en pæn andel i Filippinernes øgede import af fersk og frosset svinekød, idet der fra Danmark er sendt 9.421 ton svinekød til landet i perioden januar-september. Det er en fremgang på 360 procent på et år.

Største eksportør er Canada med 61.618 ton.

For biprodukter har Filippinerne øget sin import med 166,6 procent. Her har Danmark eksporteret 5.249 ton. En fremgang på 230 procent. Spanien er størst på eksport af biprodukter med 55.519 ton. 

Også Japan har øget sin kærlighed til dansk svinekød, selv om landet i de første 11 måneder af 2021 har mindsket sin samlede import af svinekød med 2,5 procent.

Danmark er Japans femtestørste leverandør af svinekød med 85.140 ton. Det er en fremgang på 14,4 procent på et år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle