Dansk svinenotering haler lidt ind på de europæiske konkurrenter

Sidste uges noteringsstigning for slagtesvin i Danmark gør, at noteringen har indhentet noget af forspringet til andre betydende svinenationer i Europa.

Afstanden mellem den danske svinenotering og andre lande med betydelig svineproduktion er blevet mindsket.

Det fremgår af en opgørelse fra Danske Svineproducenter, der viser fremgange i noteringerne for slagtesvin fra uge 19 til uge 20, og altså med Danmark som det land med den største fremgang.

I opgørelsen er den dansk slagtesvinenotering løftet fra 1,575 euro til 1,615 euro, men det er ikke nok til at overhale lande som Spanien, Tyskland, Holland og Frankrig, der sammen med Danmark regnes for de fem store svineproducenterende lande i EU.

Spanien er fortsat i spidsen med 1,811 euro efterfulgt af Tyskland (1,706 euro), Frankrig (1,651 euro) og Holland (1,633 euro).

Det er værd at bemærke, at sidste uges melding om en fremgang på 30 øre for den danske svinenotering har gjort, at Danmark igen har en højere notering end Belgien, der i efteråret oplevede en kraftigt faldende notering som følge af udbrud af afrikansk svinepest. Siden gik den belgiske notering imidlertid stærkt frem igen og har gennem en længere periode været over den danske notering trods udfordringerne med afrikansk svinepest.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle