Dansk svinenotering halser fortsat efter europæiske konkurrenter

Den danske svinenotering er løftet markant de seneste uger, men det er ikke nok til at indhente de europæiske konkurrenter.

Trods flere ugers kraftigt stigende svinenoteringer i Danmark toppet med sidste uges melding om en stigning på 70 øre, så er den betydelige danske fremgang fortsat ikke stor nok til at indhente prisforskellen til gruppen af de største svinenationer i Eruopa, som også har løftet noteringerne.

I en oversigt fra Danske Svineproducenter over europæiske svinenoteringer baseret på data fra tyske ISN fremgår det, at Spanien fortsat er suveræn bedst i øjeblikket, når det kommer til svinenoteringen, som i oversigten er opgjort til 1,759 euro i uge 15.

Spanien er senest gået frem med 7,1 eurocent og dermed er forspringet til Tyskland skrumpet en smule, da de tyske slagterier satte noteringen op med ti eurocent til nu 1,646 euro.

Blandt de øvrige nationer med betydelig svineproduktion indtager Frankrig tredjepladsen med en fremgang på 5,7 eurocent til 1,587 euro efterfulgt af Holland, der er gået stærkt frem med otte eurocent til 1,582 euro.

Derefter er der et pænt stykke ned til Danmark, som trods en noteringsstigning på 9,4 eurocent til 1,507 euro fortsat er et pænt stykke efter de øvrige europæiske svinenationer med en betydelig produktion.

Af opgørelsen fremgår det også, at Belgien, der er ramt af afrikansk svinepest, igen formår at gå stærkt frem på noteringen, som senest er sat op med 11 eurocent til 1,556 euro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle