Dansk svinenotering lægger afstand til europæisk konkurrent

Flere europæiske konkurrenter er langt over den danske svinenotering, der dog fortsat udviser fremgang.

Spanien har i denne uge fortsat den suveræne førertrøje på, når det kommer til afregning for svin blandt de største europæiske svineproducerende lande.

Ifølge en ugentlig oversigt fra Danske Svineproducenter lyder afregningen til spanierne i uge 24 på 1,909 euro pr. kg. Langt efter følger tyskerne med 1,796 euro pr. kg og franskmændene med 1,723 euro pr. kg.

Herefter dukker Danmark op med 1,682 euro pr. kg, og dermed har den danske notering lagt sig et pænt stykke over den hollandske notering, som den seneste uge kun har flyttes til op på 1,653 euro pr. kg.

Frem til uge 20 var den hollandske slagtesvinenotering over den danske, men det billede er nu vendt rundt med en dansk førertrøje.

Belgien, som også er med i opgørelsen, har tidligere været foran Danmark, selv om landet siden efteråret har kæmpet med afrikansk svinepest. Nu ser det ud til, at landets notering for slagtesvin er gået i stå. Fire uger i træk har noteringen været 1,618 euro pr. kg.

Det er også værd at bemærke, at Østrig efter flere ugers tilstand gik voldsomt frem i uge 24 og nu afregner svinekød til 1,725 euro pr. kg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle