Dansk svinepris modstår tysk fald

Efter sidste uges 30-øres hop, er der denne uge dømt stilstand på den danske svinenotering.

Den danske svinepris holder stand og bliver på 10,80 kroner per kilo, trods det store fald i den tyske notering denne uge.

Det melder Danish Crown, hvorfra global salgsdirektør i Danish Crown Pork Lars Albertsen dog også kalder det europæiske marked "haltende" for årstiden.

 

 

"På den her årstid er der normalt godt gang i aspargessæsonen, som ofte spises sammen med en schnitzel, men den nydelse spænder COVID-19 igen i år ben for. Det kolde vejr afholder samtidig mange fra at kaste sig over de typiske forårsretter hjemme i køkkenet, og det kan mærkes på efterspørgslen i en stor del af Europa", udtaler han i koncernens ugentlige pris-opdatering.

Også so-noteringen fastholdes på det nuværende niveau på 6,60 kroner per kilo.

Når Danish Crown alligevel kan modstå det prisfald på hele 60 øre per kilo, som de tyske slagtesvineproducenter måtte indkassere tidligere på ugen, så skyldes det endnu engang de kinesiske indkøbere, der fortsat shopper grisekød i store mængder.

"I det store billede har vi en stabil og stærk afsætning båret af eksport til særligt Asien. Det ændrer ikke på, at det er markedet i Europa, der først og fremmest skal flytte sig, hvis vi skal løfte priserne mærkbart", melder Lars Albertsen.

Bove, kamme, brystflæsk og bacon afsættes jævnt, mens efterspørgslen på hele delstykker som skinker og forender er under pres.

Til landene udenfor Europa er der en stærk efterspørgsel fra både Kina, Japan og landene i Sydøstasien.   

På grund af lavere tilmeldinger end ventet, forventer Danish Crown at have slagtet op ved udgangen af den denne uge. Allerede næste uge mistes der dog en slagtedag som følge af Store Bededag.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle