Danske landmænd pynter traktoren med flag: Vil skabe fællesskab i corona-tider

Landmænd i Midt- og Vestjylland står bag en flag-aktion, der skal vise deres stolhed for faget og at de er med til at holde fødevaredanmark igang på trods af coronakrisen.

"Er du også glad for at have et arbejde - og for at give dit bidrag til at samfundets hjul holdes i gang.
Så vis det - og sæt flag på din traktor".

Sådan starter et opslag på Facebook, der viser landmænd og landbrugsansatte i Midt- og Vestjylland, der har pyntet deres traktor med flag.

Flagene skal stilfærdigt markere glæden over at være i marken igen, og at kunne arbejde og producere fødevarer på trods af corona-krisen.

Bag flag-initiativet står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland, og flere af foreningerne og deres formænd har delt initiativet på Facebook. 

"Tanken opstod i forbindelse med at vi i de her foreninger bag Sagro oplevede, at vi er nødt til at aflyse arrangementer og synes, at vi står med i et vakuum. For hvordan får vi signaleret og mærket et fællesskabet i det her", siger politisk chef i Sagro, Ulla Bækman om ideen bag.

"Det er en lille ting, alle kan gøre, der måske har stor effekt, hvis mange vil være med til at montere et flag. Det skal vise, at vi som landmænd er glade for at have vores frihed til at komme i marken og passe vores arbejde og ikke er i karantæne - og så skal det sende en hilsen til alle dem, der er ramt af corona", fortsætter hun.

Ulla Bækman fortæller også, at skulle der sidde landmænd, som ikke har et flag, kan der afhentes et hos Sagro's hovedkontor. Hun håber at mange landmænd vil være med til at holde fanen højt og dele et billede af deres traktor.

"Jo flere der vil være med, jo bedre, det må gerne blive en landeplage. Når der er flag på busserne tænker man straks: "åh, hvad er det for en fødselsdag eller helligdag, jeg har glemt", og det kunne da være fedt, hvis mange danskere kommer til at stoppe op og tænke, hvad søren det med flag på traktorerne går ud på", siger hun.

Også den syngende traktorfører Thomas Birkedal har sat flag på traktoren og lavet en sang til anledningen.


Kreativiteten er stor og også helt små traktorer har fået flag på. Foto: Sagro

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle