Danske landmænd udnytter høj mælkepris: Der flyder mere mælk til mejerierne

Februar bød på en stigende indvejning af mælk i Danmark.

Prisstigningerne på mælken har tilskyndet de danske mælkeproducenter til at sende mere mælk til mejerierne. Det bekræfter nye tal for indvejningen, som opgøres af Mejeriforeningen.

I februar blev der indvejet to procent mere mælk end samme måned sidste år. I januar lå indvejningen status quo med et lille plus på 0,1 procent mere mælk.

Samlet set er der i årets første to måneder indvejet 915 millioner kilo mælk, hvilket er én procent mere end i samme periode i 2021.

Af de 915 millioner kilo blev 438 millioner kilo produceret i februar og fordelt ud på månedens dage giver det en daglig indvejning på 15,6 millioner kilo.

I februar 2021 blev der dagligt indvejet 15,3 millioner kilo, til sammenligning blev der i 2020 indvejet 15,6 millioner kilo pr. dag i februar.

 

Af grafen ses det, at der i 2022 (blå) er indvejet en smule mere mælk i januar og februar end i 2021 (rød). Indvejningen i årets første måneder lå dog markant højere i 2020. 
Tal: Mejeriforeningen

 

På EU-plan blev februar igen en måned med vigende indvejning. Her blev der indvejet 0,4 procent mindre mælk end i februar 2021.

De seneste måneder har budt på prisstigninger til andelshaverne, der leverer mælk til Arla. Senest besluttede mejeriet, at give 4 øre mere pr. kg. indleveret mælk i april måned.

Priserne for mælk konventionel og økologisk mælk indleveret til Arla vil i april derfor lyde på henholdsvis 336 øre og 392,3 øre. 

Også i marts hævede mejeriet sin mælkepris, denne gang med hele 14,9 øre pr. kilo for både konventionel og økologisk mælk.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle