Danske minkavlere aflyser fysisk auktion - går på nettet 

Det er sværere end nogensinde at spå, hvad prisen på skindene bliver, siger Kopenhagen Furs direktør.

Nu er det sikkert og vist. April-auktionen i Kopenhagen Furs lokaler i Glostrup er aflyst. Ligesom februar-auktionen blev det på grund af udbruddet af coronavirus i Kina.

Det bliver dog stadig muligt at købe nogle af de cirka fem mio. skind, der skulle have været solgt på de to fysiske auktioner i Glostrup. Løsningen bliver en auktion, der helt og holdent foregår online for første gang i Kopehagen Furs historie.

”For nogle uger siden arbejdede vi med muligheden for at kunne samle op imod 100 mennesker til en fysisk auktion. Vi tjekkede med skindkommissionærer (opkøbere, red.), om de overhovedet ville overveje at rejse til København med mulighed for 14 dages karantæne ved ankomst og ved hjemkomst. Svarene var positive. De ville gerne komme”, sagde adm. direktør Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur på pelsdyravlernes generalforsamling i dag.

Det blev dog ret hurtigt klart, at det var umuligt at gennemføre en auktion i Glostrup. Grænserne lukkede og flytrafikken i hele verden blev stort set indstillet på grund af coronavirus.

”Vi har derfor besluttet at gå videre med en digital løsning, hvor vi holder auktionen online. Det giver os mulighed for at tage hul på sæsonen, og det har vi brug for, også som en mental øvelse, tror jeg. Vi skal holde erhvervet og virksomheden i drift”, sagde han.

Han tilføjede, at det er lige nu måske er sværere end nogensinde at sige noget om udsigterne for auktionen.

”Usikkerheden er enorm på nuværende tidspunkt, men en auktion vil give os mulighed for at kippe med flaget i forhold til omverdenen og vores kunder. Og vi vil efterfølgende have mulighed for at udbyde usolgte skind på Private Treaty”, sagde Jesper Lauge Christensen.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle