Danske slagtesvin holder prisen: Undgår "ragnarok på det europæiske marked"

Danish Crowns slagtesvinenotering forbliver uændret i uge 29.

Slagtesvinenoteringen hos Danish Crown holder prisen og undgår endnu et prisfald. Dermed er noteringen for uge 29 fortsat 10,50 kr. pr. kg.

Det er på trods af, at det europæiske marked for grisekød er mere eller mindre underdrejet, melder Danish Crown. Indkøberne i spotmarkedet er generelt tilbageholdende, og køber kun lige de mængder de skal bruge fra uge til uge, fordi der er rigeligt med kød i markedet, er slagteriets oplevelse.

I sidste uge tog prisen da også et dyk på 30 øre, og kiloprisen for danske slagtesvin er dermed i alt faldet med 3,80 kr. siden uge 11 i marts, hvor Danmark lukkede ned. 

Til gengæld tager sonoteringen endnu et slag og falder med -50 øre til 5,10 pr. kg.

Til gengæld stiger økotillægget med 20 øre til 25,40 kr. pr. kg., mens noteringen for friland er uændret. 

"Forbruget i Europa er virkelig lavt i øjeblikket. Det er en kombination af en drastisk nedgang i salget i Tyskland, fordi forbrugerne lige nu fravælger grisekødet, og et lavere forbrug i det sydlige Europa, hvor der ikke er den samme aktivitet i turistbranchen som normalt på den her årstid, der presser markedet. Vi har heldigvis et stabilt salg til vores faste kunder, og så begyndte vi allerede for flere uger siden at fokusere benhårdt på at løfte eksporten ud af Europa", fortæller Lars Albertsen.

På tværs af Europa er der en enorm usikkerhed omkring udviklingen i de kommende uger og måneder, fordi der er opstået en pukkel af levende grise i Tyskland og Holland som følge af nedlukningen af Europas største slagteri for næsten tre uger siden.

"Umiddelbart er vi et godt sted lige nu. Vores brede afsætning gør, at vi har en pæn efterspørgsel lige nu, og vi mærker en stor tillid fra kunderne rundt omkring i verden, så derfor kan vi i relativ høj grad holde os ude af det ragnarok, der hersker i Europa lige nu", siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket et rigtigt godt salg til Japan og en jævn afskibning til Kina.    

Opdateret kl. 15:01 med øko- og frilands noteringer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle