Danske svineproducenter mister europæisk førsteplads

Spanien indtager igen førerpositionen for prissætningen på slagtesvin i Europa.

Mens den danske slagtesvinenotering står stille, er de europæiske konkurrenter kommet tættere på de seneste uger, der har budt på en positiv prisfremgang.

Spanien har med tre prisstigninger på tre uger igen indtaget førstepladsen for afregning af slagtesvin, der i uge 49 ramte 1,959 euro.

Det er et mulehår foran Danmark, der forbliver på 1,950 euro.

Dermed holder Danmark sig fortsat over Tyskland, der er det land blandt de fem største europæiske svinenationer, som er gået mest frem de seneste tre-fire uger.

Med en afregning på 1,946 euro indtager tyskerne en solid tredjeplads foran Holland (1,914 euro) og Frankrig (1,903).

"Slagtesvinemarkedet i Europa fortsætter den udvikling, som er usædvanlig for denne årstid. Igen viser noteringerne i de forskellige EU-lande næsten uden undtagelse nye tydelige prisstigninger", siger markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, Markus Fiebelkorn, og uddyber:

"De faldende svineslagtninger i de fleste EU-lande i år, samtidig med en ekstrem stigende afsætning til Kina, viser sit tydelige sprog. Derudover steg kødhandlen på det europæiske hjemmemarked også og dermed også konkurrencen om slagteklare svin. Kødindustrien har dog problemer med at opnå højere priser i levnedsmiddeldetailhandlen i alle landene".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle