Danskejet kæmpelandbrug formentlig ikke børsnoteret i 2019

Den største danskejede landbrugskoncern, Goodvalley, vil stadig gerne på børsen, men timingen er ikke rigtig nu, siger topchef.

Børsnotering af den danskejede landbrugskoncern Goodvalley bliver formentlig ikke i 2019.

Det fortæller adm. direktør Hans Henrik Pedersen til AgriWatch.

"Timingen skal være rigtig, og lært af tidligere må vi hellere lade være med at gætte på, hvornår det er," siger adm. direktør Hans Henrik Pedersen til AgriWatch.

Allerede i november 2013 meddelte adm. direktør Tom Axelgaard, at selskabet ville gå efter en børsnotering. Dengang sagde han til LandbrugsAvisen, at der i bedste fald "kun går fire år, men vi er indstillet på, at der kan gå op mod seks eller syv år, før børsnoteringen er en realitet".

Det skulle således tidligst ske i løbet af 2017 eller måske først i 2019 eller 2020.

I juni 2017 sagde Tom Axelgaard til LandbrugsAvisen, at børsnoteringen ville ske i 2018. Det gentog han i oktober 2017, og så sent som i september 2018 sagde Tom Axelgaard, at han var parat til at trykke på knappen, og at "det sagtens kan blive i 2018".

I november 2018 efter virksomhedens hårdeste år nogensinde, udtalte Tom Axelgaard: 

”Vi er klar. Vi har gjort alt forarbejdet. Men timingen er forkert. Desuden behøver vi at ikke skynde os, da vi har kapital fra udstedelsen af virksomhedsobligationer sidste år, så vi kan gøre de ting, vi har planlagt”, sagde han.

Hans Henrik Pedersen understreger overfor Agriwatch, at koncernen stadig satser på at blive børsnoteret. 

Børsnoteringen skal bane vejen for at ekspandere.

En tungtvejende årsag til, at timingen ikke er rigtig nu, er usikkerheden omkring årsagerne til spredningen af den afrikanske svinepest, der bevæger sig i de lande, hvor Goodvalley har bedrifter.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle