Danskejet kvæggård i Polen sat til salg for 50 millioner

Prisen for næsten 500 hektar og 400 malkende køer er 50,6 millioner kroner, hvis man ønsker at tilegne sig et danskejet landbrug i Polen.

Næsten 500 hektar, 900 kreaturer såvel som en række bygninger og en omfattende maskinpark afventer en ny ejer i Rydzówka i det nordøstlige Polen.

Prisen for det danskejede kvægbrug lyder på 50,6 millioner kroner eller 6,8 millioner euro. 

Gården ligger i Rydzówka i det nordøstlige Polen. Det er omkring syv kilometer fra Pasłęk, der er den nærmeste by, og omkring 100 kilometer øst for lufthavnen i Gdansk.

Det oplyser Monika Banasiak fra Brown & Co, som har ejendommen til salg.

I stalden står en besætning på 400 højtydende køer samt ungdyr. I alt er der 900 kreaturer på gården. 

Markplanen tæller 418 hektar, samt 60 hektar, som gården forpagter af staten. Forpagtningsaftalen af jorden er netop forlænget med yderligere otte år. 

Ifølge mægleren blev gården, der hedder Olsen Farms, grundlagt i 1997. De danske ejeres drøm var at skabe en moderne mælkeproduktion i Polen. 

Ejeren ønsker nu at sælge gården, for at kunne flytte tættere på børn og børnebørn, der alle bor uden for Polen, oplyser Monika Banasiak.

11.000 kg. pr. ko

Ifølge Monika Banasiak, kan potentielle købere overtage hele selskabet med jord, besætning og bygninger som anparter i et udenlandsk selskab.

Gården er blevet sat til salg internationalt, og mæglerne efterlyser potentielle købere i både Polen, Holland, Danmark og Tyskland. 

Den originale besætning bestod af danske Holstein-Friesian-køer, og i dag ligger den gennemsnitlige årlige ydelse over 11.000 kg pr. ko. Det er blandt de højest ydende kvægbesætninger i Polen ifølge den polske forening for mælkeproducenter.

Der er seks staldanlæg. Tre større bygninger til malkekøerne, en til kvier og ungkøer, en til kalve og en til goldkøer. Dertil er der 20 kalvehytter på gården.

Artiklen fortsætter under billederne


Der hører en lang række bygninger med i salgs-porteføljen. 


På gården​​​ er en besætning på 400 højt ydende køer samt ungdyr. I alt er der 900 kreaturer på gården.

Til gården hører også en imponerende maskinpark med blandt andet seks traktorer, plov, harve, fodervogne, mælketaxi, gødningsspredere og meget mere.

På gården er 13 ansatte, hvoraf driftslederen også er dansk. 

Over halvdelen af jorden er agerjord med dels majs, græs, lucerne og byg, resten er græsgange, skov og eng. Afgrødeproduktionen er primært til eget foderforbrug, men det har også været muligt at sælge en del af årets kornhøst de seneste år, lyder det.

Brown & Co leverer rådgivning og administration til landbrug verden over. Brown & Co sælger også landbrugsejendomme fra deres kontorer i blandt andet UK, Rumænien, Polen og Caribien.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle