Danskejet polsk landbrug forventer at gå i nul i 2023

Det polske landbrug Karsko Group, der er ejet af danskere, forventer fald i indtjeningen på grund af fald i kornpriser, høje priser på gødning og inflation.

Det danskejede landbrug i Polen, Karsko Group, fik sit bedste år indtil videre i 2022. Selskabet har tjent 36,8 millioner kroner mod 20,3 millioner kroner året før.

Det skriver Agriwatch.

Landbruget driver 5.500 hektar landbrugsjord i Polen og har blandt andre landbrugsinvestor Søren Rasmussen i ejerkredsen.

Og han lægger ikke skjul på, at tallene i 2023-regnskabet vil komme til at se noget anderledes ud.

- Vi forventer et nulresultat. Kornpriserne er faldet igen, men vi har i efteråret købt dyr gødning og kemi, og så er der også udfordringer med inflation, der gør, at lokale omkostninger er dyrere, siger han til Agriwatch.

Polen er hårdt ramt af en buldrende inflation, der i februar nåede et højdepunkt på 18,4 procent. Samtidig er der strømmet store mængder billigt korn ind over grænserne fra Ukraine, hvilket har presset kornpriserne i landet.

Ifølge Søren Rasmussen har Karsko Group ikke selv direkte mærket, at billigt ukrainsk korn har presset lokale landmænd. Men kornmarkedet har dog alligevel været turbulent, og derfor er han ifølge Agriwatch tilfreds med et nul på bundlinjen.

/rost

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle