Dansker sælger svine-firma til kemigigant

Det kun syv år gamle Cloudfarms er købt af BASF.

Det store tyske kemifirma BASF har købt danske Cloudfarms, der leverer it-løsninger til svineproducenter. Handlen er netop offentliggjort af både BASF og Cloudfarms.

Cloudfarms bruges af svineproducenter i næsten 40 lande. I Danmark tæller brugerne bl.a. Avlscenter Rønshauge ligesom danskejede Idavang bruger systemet i Litauen og Rusland.

Cloudfarms leverer en it-løsning til svineproducenter, der gør det muligt at samle data fra produktionen hurtigt og effektivt og at sammenligne data på tværs af stier, sektioner, stalde og sites og - hvis ejerne tillader det - også på tværs af landbrug. På den måde er det muligt at benchmarke egne tal med andre svineproducenters tal. 

Hos BASF fortæller vicepræsident Daniela Calleri fra BASFs afdeling for husdyrernæring, at købet skaber nye muligheder for BASF:

”Købet af Cloudfarms er en vigtig milepæl for BASF. Den understreger vores bestræbelser på, at vi fortsat vil være den førende leverandør af ingredienser og løsninger til husdyrsektoren”, siger Daniela Calleri.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Cloudfarms adm. direktør og hovedaktionær Jens Toppenberg, der var med til at stifte virksomheden i 2013, men på LinkedIn siger han:

”Jeg er glad for at fortælle, at BASF har erhvervet Cloudfarms. Det har været en fantastisk rejse de sidste syv år, og både Gregor (Gregor Raýman, der er medstifter og medejer af Cloudfarms, red.), og jeg ser frem til at udvikle Cloudfarms de kommende år”.

SPORBARHED

I en pressemeddelelse forklarer Jens Toppenberg yderligere om salget til BASF:

”BASF og Cloudfarms deler visionen om at udvikle et digitalt og globalt system, der kan at fremme sporbarhed, bæredygtighed og præcision i husdyrbruget. Vi er meget begejstrede for de udsigter, partnerskabet vil give for husdyrproducenter i hele verden”.

Cloudfarms løsninger sker uden krævende computerkraft hos brugeren. I stedet foregår datalagring og behandling i ’skyen’ som brugeren kan tilgå døgnet rundt og overalt via mobil, tablet eller pc. Det gør løsningerne let og hurtigt tilgængelige overalt på ved brug af mobil, tablet og pc, ligesom data lagres løbende og kan analyseres straks.

Cloudfarms hovedkontor ligger i Slovakiet, hvor selskabet er registreret under navnet Cloudfarms s.r.o., der i Danmark ejer selskabet Cloudfarms ApS, der er stiftet i 2016. De tre seneste regnskaber for det danske selskab viser et overskud efter skat på mellem 4.000 og 43.000 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle