Dansker tjener trecifret millionbeløb på salg af heste

Den tidligere toprytter Andreas Helgstrand øger sit overskud på salg af heste fra et to-cifret til et trecifret millionbeløb.

På kun 10 år har den tidligere toprytter og hestehandler opbygget Helstrand Dressage til at være en særdeles solid og succesfuld hestevirksomhed i en hård branche.

Overskuddet er på et enkelt år gået fra tocifret til trecifret. I 2017/2018 regnskabet lyder bundlinjen på 110 millioner kroner. Året før lød resultatet på 68,5 millioner.

Det viser årsrapporten.

Solgte til kapitalfond

I sommer solgte Andreas Helstrand 51 procent at sin virksomhed til kapitalfonden Waterland og i den forbindelse blev virksomheden værdisat til 800 millioner kroner.

Den eksakte salgspris blev ikke offenliggjort men lød på et trecifret millionbeløb.

Udvider i Danmark og udlandet

Hestevirksomheden, der ligger i Vodskov i nordjylland, har i 2017 udvidet forretningen med køb af en gård i Wellington i Florida og en base i Tyskland. Senest, i 2018, har han indkøbt gården Ny Ravstrup få kilometer fra hovedsædet på Møgelmosegård, hvor de mange føl der indkøbes årligt kan få en god opvækst.

Hidtil er hestene på grund af manglende plads,  først kommet hjem som to-års når de så småt skal starte deres uddannelse.

I forbindelse med købet af Ny Ravnstrup udtalte Andreas Helgstrand i en pressemeddelelse.

"Vi køber omkring 50-70 føl om året og i lang tid har det været et brændende ønske at få føllene hjem, så vi kan følge deres opvækst på tæt hånd og give dem de bedste vilkår for en god start. Med købet af Ny Ravnstrup kan vi nu føre denne drøm ud i livet og skabe et nyt domicil for vores føl og plage".

Ikke risikofrit

Omsætningen i Helgstrand Dressage er på 400 millioner, men selvom hestene kan sælges dyrt skal der også satses.

Et af de seneste indkøb, ifølge virksomhedens hjemmeside, er en 2,5 årig hingst, der blev købt på auktion til en pris på 700.000 euro. Hingsten blev indkøbt i partnerskab med den tyske hestehandler Paul Schockemöhle.

Andreas Helgstrand tjener primært sine penge på at uddanne de rå heste til de højeste dressurklasser og sælge dem til velhavende kunder, der har de penge, der skal til for at købe sig til muligheden for at være med i elitesporten.

En hest der kan gå de sværeste grand prix klasser i dressur er typisk færdiguddannet når den er otte til 10 år og derfor venter der mange arbejdstimer på hesteryggen før der er uddannet et topprodukt.

De allerbedste eliteheste bliver handlet for to- eller trecifrede millionbeløb.

Helgstrand dressage har 56 ansatte og omkring 250 heste i træning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle