Danskere i Kina får utilfredsstillende millionoverskud

Scandinavian Farms Invest A/S, der driver svineproduktion i Kina afslutter regnskabet for 2017 med et overskud på knap 48 millioner kroner. Resultatet er, ifølge ledelsen, utilfredsstillende, og skyldes et voldsomt sygdomsudbrud i svinebesætningen i 2017.

47,7 millioner kroner lyder overskuddet på i 2017 i Scandinavian Farms Invest, der driver svineproduktion nord for Shanghai.

I 2016 var koncernens overskud på 78,7 millioner kroner og resultatet for 2017 er utilfredsstillende, i følge Scandinavian Farms ledelse.

" I forhold til vores forventninger og til vores budget er det utilfredsstillende, men det fortæller samtidig noget om projektets styrke", siger Bestyrelsesformand, Claus Ewers til landbrugsavisen.dk.

Koncernens ledelse forventede i årsrapporten for 2016 en væsentlig øget produktion samt et betydeligt øget resultat for 2017. Den forventning blev ikke indfriet på grund af, at besætningen blev ramt af et voldsomt sygdomsudbrud i 2017

Udbruddet var en særdeles ondartet udgave af PRRS, der holdt i 22 uger og betød et tab på 50 mio. kr. har svinefarmens direktør, Jørgen Lindberg tidligere fortalt til LandbrugsAvisen.

Samme niveau i 2018

"Første halvår af 2018 har også stadig været præget lidt af sygdommen, men vi er ved at have godt styr på det nu", siger Claus Ewers.

Han forventer, at næste års resultat vil være på niveau med 2017.

"Vi forventer en stigende produktion, men andet kvartal af 2018 været præget af historisk lave priser på svin og resultatet afhænger af noteringen resten af året", siger Claus Ewers.

Store udvidelsesplaner

Ambitionerne fejler ikke noget hos Scandinavian Farms med direktør Jørgen Lindberg i spidsen og de danske investorer, brødrene Claus og Hans Otto Ewers og den tidligere Skiold-ejer Henrik Hougaard bag ham.

På syv år er fra grunden skabt et af de største danskeejede landbrug noget sted i verden. Byggeriet af farmene og en nærliggende avlsstation, der ejes sammen med Danbred, styrer man selv, ligesom de 430 ansatte også er oplært fra grunden.

Og snart starter næste etape, to nye anlæg til 7.700 søer bygget i år og næste år, hver formedelst i alt 348 mio. kr. Det vil bringe den samlede produktion op på 25.000 årssøer med en produktion af 650.000 slagtesvin.

I øjeblikket mangler miljøgodkendelsen til de kommende etaper af byggeriet. Den var tidligere forventet at gå i gennem her i Maj, men lader vente lidt på sig.

"Vi er ikke i tvivl om at vi får den, men vi afventer og går først i gang når den er gået igennem", siger Claus Ewers.

At de må vente lidt endnu, mener han afspejler meget godt den opstramning, der er fra de kinesiske myndigheders side i øjeblikket.

"Udsættelsen vil selvfølgelig påvirke nogle ting, men det er 'part of the game' og der er fin styrke til det i projektet", siger han.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle